gezondheid algemeen - Duurzaam inzetbaarheid deel 1 - Sensusgilde

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Calisthenics, wat is dat nu

Gepubliceerd door in gezondheid algemeen ·
Tags: Calistheticssportengymspierenstraattrainingconditie
Calisthenics begint de steden te veroveren.
Wat is het nu en hoe gezond is het.

Calisthenics is een vorm van oefening die bestaat uit een verscheidenheid aan bewegingen die grote spiergroepen (grove motorische bewegingen) uitoefenen, zoals rennen, staan, grijpen, duwen, enz.
Deze oefeningen worden vaak ritmisch en met minimale apparatuur uitgevoerd, als lichaamsgewichtoefeningen.
Ze zijn bedoeld om kracht, fitheid en flexibiliteit te vergroten, door middel van bewegingen zoals trekken, duwen, buigen, springen of slingeren, waarbij het lichaamsgewicht wordt gebruikt voor weerstand.
Calisthenics kan de voordelen bieden van spier- en aerobe conditie, naast het verbeteren van psychomotorische vaardigheden zoals balans, behendigheid en coördinatie.

Stedelijke gymnastiek is een vorm van straattraining; gymnastiekgroepen voeren oefeningsroutines uit in stedelijke gebieden. Individuen en groepen trainen om geavanceerde gymnastiekvaardigheden uit te voeren, zoals muscle-ups, hendels en verschillende freestyle-bewegingen zoals spins en flips.
Sportteams en militaire eenheden voeren vaak groepsgestuurde gymnastiek uit als een vorm van gesynchroniseerde fysieke training (vaak inclusief een aangepaste "call and response" routine) om de groepscohesie en discipline te vergroten. Calisthenics zijn ook populair als onderdeel van lichamelijke opvoeding op basisscholen en middelbare scholen over een groot deel van de wereld.

Samengevat, is calisthenics een geweldige workout als je graag de mogelijkheid wilt hebben om altijd en overal te trainen en je niet alleen spieren wilt opbouwen, maar ook aan je flexibiliteit en uithoudingsvermogen wilt werken. Dus als je het wilt proberen – moet je dat absoluut doen. Tot slot heb je helemaal geen materiaal, personal trainer, en lidmaatschap van de sportschool nodig!


Kraanwaterdag

Gepubliceerd door in gezondheid algemeen ·
Tags: waterkraanwatergzondheid
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu